IDEALNA POSLASTICA! Ovaj bakin kolač po čuvenom receptu iz Jugoslavije uvijek ispadne savršeno
ALOONLINE.BA | Ana Dragaš | Život ∙ 07.12.24 17:37 ∙ 0
200 g šećera
200 ml jogurta
1 vanilin šećer
450 g brašna
200 ml ulja
1 prašak za pecivo
Priprema:
Razdvojte bjelanca od žumanca, potom od bjelanaca i šećera čvrsto umutite šne. Zatim smanjite brzinu na mikseru, lagano mutite i dodajte jedno po jedno žumance. Kada se smjesa sjedini, sipajte u nju vanilin šećer, po postepeno jugurt, brašno i ulje.
Mutite sve lagano dok se ne dobije glatka smjesa, piše stil.kurir.rs.
Prije pečenja, aparat za bakin kolač dobro zagrijte i potom pecite. Možete ga jesti uz džem, krem, med, šlag – pustite mašti na volju kada je dekoracija u pitanju.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- bakin kolac
- recepti
Možda vas zanima
UKUSNA I ZDRAVA Recept za neodoljivu salatu
06:30 ∙ Život ∙ 0Život
vremenska prognoza
7°C
Sarajevo
2°C
Banja Luka
8°C
Mostar
5°C
Tuzla
-1°C
Bihać
8°C
Bijeljina
8°C
Zenica
4°C
Prijedor
8°C