Sastojci
Osnovno:
12 piškota

malo mlijeka

kokos za posipanje

Krema:
250 g mascarpone sira

200 ml vrhnja za šlag

2 kašike šećera u prahu

3–4 kašike kokosa

po želji: sjeckane Raffaello kuglice

po želji: jagode

Priprema
Za pripremu kreme najprije pjenjačom izmiješajte mascarpone i šećer u prahu dok ne dobijete glatku smjesu. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag, a zatim ga kašikom umiješajte u mascarpone smjesu. Dodajte kokos i kratko izmiksajte na niskoj brzini. Po želji umiješajte sitno narezane Raffaello kuglice i nekoliko komadića jagoda.

Svaku piškotu kratko uronite u mlijeko s obje strane, zatim je uvaljajte u kokos i složite na pripremljenu podlogu. Na sloj piškota nanesite dio kreme pomoću slastičarske vrećice ili kašikom. Nastavite slaganjem još jednog sloja piškota, a zatim završite kremom.

Površinu pospite kokosom i ukrasite po želji – svježim jagodama, kuglicama ili listićima mente. Desert prije posluživanja ohladite nekoliko sati u frižideru.

Ako vam ostane kreme, možete pripremiti i desert u čašama – na dno stavite izmrvljene piškote, zatim sloj kreme i ukrase po želji, prenosi Slobodna Dalmacija.