Sastojci:


Za koru

5 bjelanaca
150 g šećera
150 g kokosovog brašna
35 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2kašike cijeđene pomorandže ili limuna

Za fil

5 žumanaca
2 kesice praha za puding od vanile
150 g šećera
1 kesica vanilinog šećera
70 g šećera
500 ml mlijeka
250 g putera ili margarina

Za dekoraciju

kokosovo brašno za posipanje

Priprema


Najprije treba da odvojite bjelanca od žumanaca i sklonite žumanca na stranu. Dobro umutite bjelanca dok ne dobijete čvrst snijeg, pa dodajte postepeno šećer, sve vrijeme muteći, a zatim i brašno, prašak za pecivo i kokosovo brašno, i mutite dok ne bude lijepo sjedinjeno.

Sipajte u kalup obložen pek-papirom, pa pecite oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kad izvadite, izbockajte čačkalicom i prelijte cijeđenim limunom ili pomorandžom, pa prekrijte čistom krpom i ostavite da se prohladi.

U međuvremenu pravite fil, tako što umutite žumanca u manjoj posudi, pa im dodajte 50 ml mlijeka, prah za puding, šećer i vanilin šećer. Preostalih 450 ml mlijeka stavite da se kuva, pa kad proključa, sklonite na strahu, umiješajte razmućenu smjesu s pudingom i žumancima, pa vratite na vatru i kuvajte kratko uz miješanje, dok se ne zgusne.

Tako pripremljen fil prebacite u činiju da se hladi, a prekrijte providnom folijom koja treba da dodiruje površinu fila kako se ne bi formirala korica.

Puter ili margarin koji je odstajao na sobnoj temperaturi umutite mikserom dok ne bude kremast, pa mu dodajte ohlađen fil i mutite dok ne bude kompaktno.
Sipajte fil preko kore, pa poravnajte i pospite kokosovim brašnom.
Stavite u frižider da odstoji preko noći ili makar četiri sata.