Sastojci:



  • 2 crvenkasta krompira (pola kile)

  • ulje za prženje

  • so po ukusu





Opcija sa manje ulja:

Krompir možete da poređate u jednom sloju na pleh premazan uljem, pa možete i da dozirate količinu ulja. Obilno ga pospite mljevenom paprikom, parmezanom u prahu i drugim omiljenim začinima. Na pola pečenja ga okrenite.





Recept za domaći čips od krompira:


Kako biste napravili čips, tanko isijecite krompire na mandolinu, i to poprečno. Prebacite kriške krompira u ledenu vodu i ostavite da se natapaju 10 minuta. Ocijedite ih i poređajte ih u jednom sloju na pleh obložen papirnim ubrusom. Položite još jedan sloj papirnih ubrusa na vrh i osušite krompir.

Napunite veliku šerpu sa dovoljno ulja. Stavite na jaču vatru i zagrijavajte dok ulje ne bude vrelo. Stavite rešetku na pleh za pečenje i obložite papirnim ubrusima. Radeći u serijama, pržite krompir, povremeno miješajući, dok ne porumeni, oko 3 minuta.

Prebacite čips pomoću šupljikave kašike na papirne ubruse i odmah pospite solju po ukusu. Ostavite da se ohladi 5 minuta prije serviranja. Uživajte!

BONUS VIDEO: