Krompir čorba , kremasta, mirisna i dovoljno zasitna da ugrije i dušu i stomak. Ova čorba je savršen izbor kada poželite pravi domaći obrok.
Sastojci:
300 grama junetine (but)
jedna mrkva
crveni i bijeli luk po želji
jedna kašika brašna
tri do četiri krompira
so, začin
crvena paprika
jedna kašika svježeg peršuna
100 mililitara paradajz sosa
ulje
Priprema:
Najprije, narežite mrkvu i luk. Potom narežite meso na sitnije komade. Dok režete meso, u šerpi zagrijte ulje i dodajte mrkvu i luk. Kada mrkva pusti sok, dodajte meso i dinstajte nekoliko minuta.
Nakon toga, dodajte narezan krompir i dodajte začine. Peršun dodajte na kraju. Promiješajte sastojke u šerpi i zalijte ključalom vodom. Kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju.
Dok se glavni sastojci kuhaju, u manjoj posudi spojite brašno i paradajz sos. Ako je smjesa previše gusta, dodajte malo vode i ponovo umutite. Smjesu dodajte u šerpu sa čorbom i kuvajte još nekih desetak minuta da se zgusne. Na kraju, dodajte peršun.
(Klix)