Kombinacija piletine, krem sosa, bosiljka i limuna su kombinacija koja će oduševiti i vas i vaše ukućene. Recept nije komplikovan, a vaša nepca će vam biti zahvalna.  

Repet smo pronašli na Coolinarka, a kako navodi kuvarica, od sastojaka su vam potrebni:

500 grama pilećeg filea
1 kašika maslinovog ulja
2 čena bijelog luka (sitno sjeckana)
200 ml pavlake za kuvanje
sok i kora od 1 limuna
jedna šaka svježeg bosiljka (ili 1 kašičica suvog)
so i biber po ukusu
1 kašičica meda (tajna nota ukusa)
1 kašika parmezana (opciono)

https://aloonline.ba/zivot/gurmani/piletina-u-saftu-od-povrca-idealan-prijedlog-za-nedjeljni-rucak/

Priprema:

Piletinu isjecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite. Zagrijte maslinovo ulje u tiganju i propržite piletinu sa obje strane dok ne porumeni. Izvadite i ostavite sa strane.U isti tiganj dodajte bijeli luk i kratko propržite.

Dodajte pavlaku za kuvanje, limunov sok, limunovu koru i med. Vratite piletinu u sos, ubacite bosiljak i kuvajte još 5–7 minuta na laganoj vatri. Po želji dodajte parmezan da se sos dodatno zgusne.

Posluživanje:

Servirajte uz pirinač, tjesteninu ili pire krompir, ukrasite listićima bosiljka i kriškom limuna.

Dodatni savjet: ako želiš da sos bude gušći, dodaj kašičicu gustina razmućenu u malo vode. Za bogatiji ukus, umjesto pavlake za kuvanje možeš koristiti mješavinu pavlake i malo krem sira.

Ne pretjerujte sa limunom – dovoljno je pola do jedan limun, da ukus bude osvježavajući, ne kiseo.

Jelo se odlično slaže sa kuvanom rižom, pireom ili čak tikvicama na žaru.

(Coolinarka)