Brze ljetne pihtije sa jogurtom i želatinom prave se za 15 minuta, bez kuvanja mesa. Lagane su, dekorativne i idealne za posluživanje uz slavske trpeze.

Iako se najčešće prave ljeti, zašto ih ne napraviti za slavsku ili božićnu trpezu. Dekorativne, ukusne i nestanu za čas.

Sastojci:

6 dl jogurta
6 kesica želatina
300 g majoneza
300 g salame
8 kom obarenih jaja
nekoliko kiselih krastavčića
nekoliko obarenih šargarepa
so po ukusu

Priprema:

Želatin kratko nabubri u hladnoj vodi, a zatim se umiješa u zagrijan, neproključao jogurt sa majonezom. Masa se slaže u tankim slojevima sa salamom, barenim jajima, krastavčićima i šargarepom, sve fino isječeno na tanke kolutove. Slojevi se brzo redaju i hlade u tepsiji premazanoj uljem, a gotove pihtije ostavljaju se u frižideru da očvrsnu. Ovo je jednostavan, lagan i estetski lijep recept koji štedi vrijeme i savršeno odgovara letnjim temperaturama.

https://aloonline.ba/zivot/gurmani/recept-dana-pihtije-kao-obavezan-dio-predjela-slavske-trpeze-procitajte-savjet-iskusnih-domacica/

Prijatno!

(Coolinarka)