Sastojci:


  • 1 komad pilećih prsa

  • 5080 g špinata

  • 5080 g feta sira

  • 50 g brašna

  • 1 jaje

  • po kašičica soli i bibera

  • 1 kašičica biljnog začina


Priprema: Izmiješajte začine (so, biljni začin i biber) i premažite meso spolja i iznutra, a zatim prekrijte providnom folijom i ostavite u frižider nekoliko sati ili tokom noći da meso što bolje upije začine. Izmrvite sir viljuškom i pomiješajte s obarenim i krupno nasjeckanim špinatom. Pileća prsa isijecite samo sa jedne strane, a zatim ih napunite filom te blago pritisnite rukom da se meso dobro spoji. Meso pržite u tiganju na ulju ili u vatrostalnoj činiji u rerni. Ukoliko se odlučite za drugi način, pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Jelo možete služiti sa kuvanim graškom ili povrćem po izboru i salatom.