VRATIĆE VAS U DJETINJSTVO Recept za tjesteninu sa kupusom
Sastojci:
500 g tjestenine
1 glavica svježeg kupusa, nasjeckanog na kocke
1 kašičica soli
2 kašike ulja ili svinjska mast, za prženje
biber, po ukusu
Priprema:
Prokuvajte veliki lonac lagano posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuvajte 8 do 10 minuta ili dok ne postane al dente. Ocijedite i ostavite sa strane.
U međuvremenu, u veliku posudu na jakoj vatri dodajte kupus i so te poklopite. Povremeno promiješajte da se ravnomjerno skuva. Kuhajte s poklopcem 10 minuta ili dok kupus ne omekša i pusti vodu.
Skinite poklopac i nastavite kuvati daljnjih 10 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte ulje ili svinjsku mast te dobro promiješajte.
Pripazite da nastavite s miješanjem i da se ne lijepi za dno – kuhajte daljnjih 10-15 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Gotovi kupus dodajte tjestenini i dobro promiješajte te prilagodite začine.
Poslužite toplo, a ako želite pospite preprženom slaninom, piše Index.hr.
BONUS VIDEO
- Tagovi
- KUPUS
- recept
- tjestenina