Sastojci:



  • 220 g tunjevine iz konzerve

  • 1 mali luk

  • 6 čenova bijelog luka

  • 1 crvena paprika

  • 1 šargarepa

  • 1,25 g sušenog origana

  • 1/2 kašičice sušene majčine dušice

  • 360 ml vode 360 ml

  • 200 g pirinča

  • 2 kašike sjeckanog peršuna

  • 2 kašičice limunovog soka

  • morska so i crni biber


Recept za začinjeni rižoto sa tunjevinom:


Kako biste napravili rižoto, ocijedite konzerve tunjevine u sitno sito sa činijom ispod i tunjevinu pažljivo isjeckajte. Takođe isjeckajte crni luk, bijeli luk, crvenu papriku i šargarepu. Zagrijte veliki tiganj na srednjoj vatri i dodajte 3 kašike maslinovog ulja iz konzervirane tunjevine.


Poslije par minuta dodajte isjeckane sastojke, miješajte ih neprekidno, posle 4 minuta dodajte origano i majčinu dušicu, brzo izmiješajte, zatim dodajte vodu i obilno začinite morskom solju i crnim biberom. Pojačajte vatru i promiješajte. U međuvremenu, dodajte pirinač u fino sito i isperite pod vodom.

Kada voda proključa u tiganju, dodajte pirinač, lagano promiješajte, zatim stavite poklopac na tiganj i spustite na tihu vatru, pa dinstajte 15 minuta ili dok se pirinač ne skuva.

Kada je pirinač skuvan, sklonite poklopac i šerpu sa ringle, dodajte ocijeđenu tunjevinu, sjeckani peršun i sok od limuna, viljuškom lagano razmutite pirinač, servirajte direktno iz tiganja ili prebacite u posude za serviranje, uživajte, prenosi Stvar ukusa.

BONUS VIDEO: