Potrebno je:

2 šolje brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
1/2 šolje kajmaka
1/2 šolje jogurta
1/2 šolje maslaca (otopljenog)
mlijeko po potrebi

Priprema:


U velikoj činiji pomiješajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte kajmak, jogurt i otopljeni maslac. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodajte mlijeko, po potrebi, dok mjesite tijesto. Cilj je dobiti mekano, glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Prebacite tijesto na brašnom posutu radnu površinu i lagano ga mijesite nekoliko minuta. Razvucite tijesto na debljinu od otprilike 1 cm i koristite modlu ili čašu da izrezujete pogačice željenog oblika. Stavite pogačice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok pogačice ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Poslužite ih tople sa dodatkom kajmaka po želji.

BONUS VIDEO: