SASTOJCI:
Jedan luk
Pet do šest čena bijelog luka
Maslinovo ulje
Tri kašike putera
Biber
Crni i bijeli luk u prahu
1/4 šolje brašna
Četiri šolje pilećeg bujona
1/2 šolje mlijeka sa smanjenom masnoćom
1/2 šolje pavlake za kuvanje
Dvije šolje čedar sira
Brokoli
Isjeckana mrkva
Slanina
Prepečeni francuski hljeb namazan puterom
Priprema
Kuvarica je na društvenim mrežama započela svoju čorbu sjeckanjem luka i bijelog luka. Potom je sitno isjeckala brokoli.
Zatim je stavila maslinovo ulje u tiganj, kao i tri kašike putera. Kada se sve zagrijalo, dodala je isjeckani luk, biber, luk i bijeli luk u prahu i so. Pomiješala je sve i ostavila da povrće malo porumeni prije nego što je dodala i bijeli luk u tiganj.
Nakon toga sipala je brašno i miješala dok se nije formirala gusta pasta. Usput, dok miješate, dodajete i pileći bujon, zatim sve poklopite i ostavite da se kuva nekoliko minuta.
Vrijeme je da se dospe mlijeko i šolja čedar sira. Sve dobro promiješajte, pa potom dodajte i drugu šolju sira, i dodatno posolite i pobiberite.
Sve dobro promiješajte i ubacite sjeckani brokoli i mrkvu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.
Za to vrijeme u posebnom tiganju propržite slaninu.
Kada je čorba gotova, servirajte u dvije činije srednje veličine i na vrh pospite još malo sira i sitno sjeckane komadiće pržene slanine.
Namažite tostirani baget sa malo putera i umačite ga u divnu čorbu dok uživate u toplini ovog jela.
BONUS VIDEO: