Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.

Sastojci:


pola kg pšenice belije
pola kg prah šećera
pola kg mljevenih oraha
2-3 kesice vanilin šećera
pola kašičice cimeta
mljeveni orasi i jezgra oraha za ukrašavanje

Priprema:


Potopljenu pšenicu ocijedite pa nalijte čistu vodu. Kuvajte dok se zrno ne raspadne, a za to će vam otprilike trebati 15-20 minuta, ako ste ga prethodno potapali.

Zatim procijedite i sameljite na mašini za meso. Mljeveno žito sjediniti sa prah šećerom i mljevenim orasima. U pripremljenu masu dodati 2-3 kesice vanilinog šećera, i cimet po želji. Tako pripremljeno žito prebaciti u činiju za serviranje, posuti mljevenim orasima i ukrasiti po želji polovinama jezgra oraha, prenosi Stil.

BONUS VIDEO