SASTOJCI:



  • 200 ml slatke pavlake

  • 200 g krem sira

  • 300 g čokoladnog krema

  • 50 g lješnik napolitanki

  • 50 g mljevenih pečenih lješnika

  • 250 ml čokoladnog mlijeka

  • 300 g piškota

  • Za glazuru:

  • 100 g čokolade

  • 3 kašike ulja

  • 3 kašike mlijeka


PRIPREMA:


Umutite slatku pavlaku, te joj dodajte krem sir i čokoladni krem i opet kratko umutite. Napolitanke isjeckajte, a lješnike sameljite. Pleh (20x20 cm) obložite providnom folijom. Piškote potapajte u toplo čokoladno mlijeko pa ih redajte na dno pleha. Preko piškota sipajte polovinu kreme, a preko kreme polovinu napolitanki i lješnika. Ponovite postupak dok ne potrošite sastojke. Kolač "zatvorite" posljednjim slojem piškota, tako da na kraju budu dva sloja kreme i tri sloja piškota. Ostavite kolač u frižider na nekoliko sati da se rashladi i stegne. Kada se kolač rashladi, na pleh naslonite tanjir za serviranje, sve okrenite naopačke tako da kolač bude na tanjiru. Skinite foliju i preko kolača sipajte toplu čokoladnu glazuru, te pospite mljevenim lješnicima.