Svježe borovnice daju im poseban voćni ukus i blagu kiselkastu notu, dok je tekstura savršeno mekana i vazdušasta.
Ovaj recept je idealan za doručak, užinu ili dezert uz omiljenu kafu.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta (200 ml)
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 šolje brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 200 g svježih borovnica
Priprema:
U većoj posudi umutite jaja sa jogurtom, šećerom i uljem dok ne dobijete glatku i ujednačenu smjesu.
Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve zajedno dobro izmiješajte. Na kraju pažljivo umiješajte borovnice kako bi se ravnomjerno rasporedile po smjesi.
Smjesu rasporedite u kalup za mafine koji ste prethodno podmazali ili obložili papirnim korpicama.
Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 do 25 minuta, dok mafini ne dobiju lijepu zlatno-braon boju.
Nakon pečenja, ostavite mafine da se malo ohlade, a zatim ih poslužite i uživajte u njihovoj sočnosti i bogatom ukusu, piše Stil.
Prijatno!