Svježe borovnice daju im poseban voćni ukus i blagu kiselkastu notu, dok je tekstura savršeno mekana i vazdušasta.

Ovaj recept je idealan za doručak, užinu ili dezert uz omiljenu kafu.

Sastojci:



  • 2 jaja

  • 1 čaša jogurta (200 ml)

  • 100 g šećera

  • 100 ml ulja

  • 2 šolje brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 vanilin šećer

  • 200 g svježih borovnica


Priprema:


U većoj posudi umutite jaja sa jogurtom, šećerom i uljem dok ne dobijete glatku i ujednačenu smjesu.

Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer, pa sve zajedno dobro izmiješajte. Na kraju pažljivo umiješajte borovnice kako bi se ravnomjerno rasporedile po smjesi.

Smjesu rasporedite u kalup za mafine koji ste prethodno podmazali ili obložili papirnim korpicama.

Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 20 do 25 minuta, dok mafini ne dobiju lijepu zlatno-braon boju.

Nakon pečenja, ostavite mafine da se malo ohlade, a zatim ih poslužite i uživajte u njihovoj sočnosti i bogatom ukusu, piše Stil.

Prijatno!