Potrebno je:


10 bjelanaca
250 g šećera
300 g oraha ili pečenih lješnika
3 kašika brašna
1 prašak za pecivo

Fil:


10 žumanaca
220 g šećera
3 pudinga od vanile
1 kašika gustina
1 vanilin šećer
1 l mlijeka
270 g margarina
100 g čokolade za kuvanje

200 g čokolade za glazuru

Priprema:


Umutiti bjelanca u čvrst šlag, dodati šećer pa mutiti dok se dobije fina gusta glatka smjesa. Dodati brašno pomiješano s praškom, pa na kraju lagano umiješati mljevene orahe ili lješnike.

Smjesu izliti u pleh (20×30) obložen papirom za pečenje, peći na 150 C oko 40 min ili po potrebi. Ohlađen biskvit prerezati na dva dijela.

Od litre mlijeka odvojiti koliko je dovoljno da se umuti šećer, puding, žumnca i gustin i da se dobije glatka smjesa. Ostatak mleka staviti da se kuva, kad provri dodati smjesu od pudinga, kuvati par minuta stalno mešajući dok se ne zgusne.

Fil ostaviti da se ohladi pokriven prozirnom folijom. U ohlađenu umješati izmiksani margarin. Fil podeliti na dva dijela, u jedan umješati istopljenu čokoladu.

Na tacnu slagati biskvit, neznatno poliven sa čoko mlijekom, pa žuti fil, na nju rasporediti tamni fil, pa poklopiti drugim dijelom biskvita.

Na biskvit staviti glazuru, onako kako inače pravite.