Potrebno je:

2 pileća filea

4 kriške slanine

1 šolja majoneza

pola šolje kisele pavlake

1 kašika senfa

1 kašika limunovog soka

1 kašičica bijelog luka u prahu

so i biber po ukusu

1 šolja celera

pola šolje crvenog luka

pola šolje krastavca

pola šolje peršuna

pola šolje parmezana

Priprema:


Kuvajte pileće filete u slanoj vodi, oko 15 do 20 minuta. Pustite ih da se prohlade, pa ih isjecite na kockice. Propržite slaninu u tiganju. Pustite da se ohladi, pa je isjecite na komadiće. Pomiješajte majonez, kiselu pavlaku, senf, limunov sok, bijeli luk u prahu, so i biber. Izmješajte dobro da se sastojci sjedine. Onda dodajte sjeckanu piletinu, slaninu, celer, crveni luk, krastavac i peršun u posudu sa dresingom.