Mi vam danas donosimo recept kako da ih pripremite.

Sastojci:

80 g ovsenih pahuljica

60 g integralnog dvopeka

150 ml vruće vode

160 g narendane mrkve

1 jaje

2 kašike biljnog začina

1 kašika mljevenog bibera

1 kašika aleve paprike

1 kašika origana

1 kašika karija

1 kašika praška za pecivo

Priprema:

Ovsene pahuljice staviti u dublju vanglicu. Dodati izmrvljeni dvopek i sve preliti vrućom vodom. Promiješati kašikom, poklopiti i ostaviti 20 minuta. Zatim dodati jaje, narendanu mrkvu, prašak za pecivo i sve navedene začine.

Rukom zamijesiti smjesu.

Rernu uključiti na 180 stepeni. Odgovarajući pleh obložiti pekpapirom. Kašikom, koja se prije svake upotrebe zamoči u čašu vode, zahvatati smjesu i vlažnim rukama oblikovati pljeskavice.

Napravljene pljeskavice redati u pleh preko pekpapira.

Pljeskavice staviti da se peku 15 minuta.

BONUS VIDEO: