Potrebno je:
2 glavice crnog luka
1-3 šargarepe
3 cijele parike iz turšije
1/2 l sosa od paradajza
2 pakovanja bukovače
začini
kašičica origana
Priprema:
Prodinstajte crni luk sa šargarepom sečenom na kolutove, pa dodajte papriku sečenu na kockice. Onda dinstajte još 10 ak minuta. Nalivajte vodu po potrebi. Kada bude na pola gotovo, dodajte sečene bukovače, pa nastavite da dinstate. Posolite i pobiberite . Onda sipajte pola litra paradajz sosa i kašičicu origana. Kuvajte još par minuta, pa skinite paprikaš s vatre.
Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mlijeka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlijekom, so i šećer, pa dobro promiješajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umješavajte brašno dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Tijesto podijelite na četiri dijela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C.