Sastojci:



  • 1 ½ kašika maslinovog ulja

  • 1 srednji luk isječen na kockice

  • 300 g pečuraka

  • 2-3 čena bijelog luka, sitno isjekana

  • 3 kašičice mešavine origana, majčine dušice, slatke paprike, bibera, soli

  • 60 ml povrtnog bujona

  • 1 kašika paradajz paste

  • 3 kašike soja sosa

  • 1 kašika javorovog sirupa

  • 1 ½ kašičica sirćeta


Ostali sastojci:

  • 2-4 lepinje za giros

  • 1 mala glavica zelene salate

  • 2-3 paradajza

  • 1 krastavac





Zašto je korisno da jedete origano?

Origano je jedan od najefikasnijih prirodnih antibiotika, a etarsko ulje origana ima oko 50 odsto timola zbog čega ima jaka antibakterijska svojstva. Takođe zbog svojih svojstava efikasno djeluje protiv virusa i gljivica.





Recept za najbolji posni giros:


Za giros nasjeckajte luk na kockice, a pečurke na komade veličine zalogaja. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i pečurke 3-5 minuta. Dodajte bijeli luk i začine i pržite još jedan minut.

Zatim dodajte čorbu od povrća, paradajz pastu i promješajte da se sjedini. Takođe, umješajte soja sos, javorov sirup i sirće. Pustite da se smjesa kuva još nekoliko minuta, a zatim isključite vatru.

Ubacite mješavinu u lepinje za giros, povrće i dodatke i uživajte.

BONUS VIDEO: