Sastojci za koru:
- 300 g mljevenog keksa
- 5 kašika mlijeka
- 80 g margarina ili putera
Za kremasti, bijeli fil:
- 450 g sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 220 g šećera u prahu
Za voćni fil:
- 500 g voća (jagode, višnje, maline)
- 100 ml vode
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
Voće kuvajte u 100 ml vode i šećerom oko 10 minuta.
Kesicu želatina pomiješajte sa 50 ml vode. Nakon toga, istopite ga na blagoj vatri, a potom ga pomiješajte sa voćem.
Ostavite da se prohladi.
Dok se voćni fil hladi, umutite 80 g margarina s mljevenim keksom i mlijekom. Smjesu oblikovati unutar odvojivog kalupa, a potom ostaviti koricu da se stegne u frižideru.
Nakon toga, umutite slatku pavlaku i dodajte krem fiks. U tu smjesu dalje dodajete sirni namaz, vanilin šećer i šećer u prahu. Sadržaj kesice sa želatinom otopite u 50 ml vode i ostavite da nabubri 10 minuta. Želatin kuvajte na tihoj vatri.
U rastopljen želatin dodajte prethodno napravljenu bijelu smjesu i mutite mikserom.
Izvadite biskvit iz frižidera, pa dodajte kremasti fil i preko toga voćni fil.
Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, prenosi Superžena.
BONUS VIDEO: