Sastojci za koru:

- 300 g mljevenog keksa

- 5 kašika mlijeka

- 80 g margarina ili putera

Za kremasti, bijeli fil:

- 450 g sirnog namaza

- 1 kesica krem fiksa

- 2 vanilin šećera

- 1 kesica želatina

- 500 ml slatke pavlake

- 220 g šećera u prahu

Za voćni fil:

- 500 g voća (jagode, višnje, maline)

- 100 ml vode

- 1 kesica želatina

- 50 ml vode

- 4 kašike šećera

Priprema:

Voće kuvajte u 100 ml vode i šećerom oko 10 minuta.

Kesicu želatina pomiješajte sa 50 ml vode. Nakon toga, istopite ga na blagoj vatri, a potom ga pomiješajte sa voćem.

Ostavite da se prohladi.

Dok se voćni fil hladi, umutite 80 g margarina s mljevenim keksom i mlijekom. Smjesu oblikovati unutar odvojivog kalupa, a potom ostaviti koricu da se stegne u frižideru.

Nakon toga, umutite slatku pavlaku i dodajte krem fiks. U tu smjesu dalje dodajete sirni namaz, vanilin šećer i šećer u prahu. Sadržaj kesice sa želatinom otopite u 50 ml vode i ostavite da nabubri 10 minuta. Želatin kuvajte na tihoj vatri.

U rastopljen želatin dodajte prethodno napravljenu bijelu smjesu i mutite mikserom.

Izvadite biskvit iz frižidera, pa dodajte kremasti fil i preko toga voćni fil.

Tortu ostavite da se hladi dva sata u frižideru, prenosi Superžena.

BONUS VIDEO: