Sastojci:



  • 600 g krompira

  • 1 luk

  • 1 kašika seckanog peršuna

  • 2 kašike gauda sira isjeckanog

  • 2 mala jajeta

  • malo soli

  • malo bibera

  • malo muskatnog oraščića

  • 1 šargarepa

  • 1 crvena paprika

  • 3 kašike ulja

  • 230 g krem sira

  • malo bilja i začina koje volite





Recept za faširane šnicle od krompira i povrća sa sirom:


Kako biste napravili faširane šnicle, prvo skuvajte krompir u koži, oko 20 minuta. U međuvremenu isjeckajte luk. Kada je krompir skuvan, skinite kožu i izgnječite ga dok je još vruć. Pustite da se pire krompir potpuno ohladi prije nego što dodate sljedeće sastojke. U ohlađeni krompir dodajte sir, jaja, luk i peršun, kao i so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Ostavite na stranu.

Oljuštite šargarepu, pa nju i papriku nasijecite na vrlo sitne kockice. Pržite šargarepu i papriku na 1 kašici ulja, dok ne omekša. Zatim ga pomiješajte sa krem sirom. Posolite i pobiberite po potrebi, dodajte začine i začinsko bilje po želji i dobro promiješajte. Testo krompira podijelite na 6 dijelova iste veličine. Oblikujte svaki dio u loptu, a zatim ga spljoštite u veliki krug.

Dodajte malo mješavine krem sira za fil, napunite svaku šniclu, tako što ćete fil da stavite u sredinu i spojite ivice opet u loptu, pa ponovo spljoštite. Zagrijte preostale 2 kašike ulja i propržite šnicle. Izvadite iz tiganja kada obje strane porumene, a zatim servirajte sa povrćem po želji.

BONUS VIDEO: