Za sve koji vole ovu vrstu hrane, posna pita sa pivom će biti posebna poslastica.

Izuzetno je sočna i ukusna.

1 struk praziluka

400 g šampinjona

4 srednja krompira

400 g tankih kora za pitu

150 ml piva

150 ml ulja

biber

so

Priprema:

Praziluk očistiti i isjeći na kockice, šampinjone na listove. Krompir oguliti i izrendati nakrupno.

Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone a potom dodati rendani krompir. Začiniti po ukusu i pržiti neprekidno mješajući dok krompir blago ne omekša.

Uzeti koru i poprskati je uljem, pa rasporediti po njoj malo pripremljenog fila. Smotati je u rolnu.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje i nauljiti. Punjenu rolnu saviti u krug i postaviti je u centar tepsije.

Od preostalog materijala oblikovati još rolnica i poslagati ih u tepsiju tako da se jedna na drugu nadovezuju, kako bi se oblikovala pita.

Posebno sjediniti 50 ml ulja s pivom, pa zagrejati do tačke ključanja. Smesu ravnomerno preliti preko pite.

Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

BONUS VIDEO: