Sastojci:



  • 1 crni luk, sjeckani

  • 10-12 komada prokelja, oljuštenih i isječenih na četvrtine

  • 100 g slanine

  • 500 g ćurećeg mesa

  • 2 kašičice sušene žalfije

  • 1 kašika paradajz pirea

  • 500 ml mlijeka

  • 2 čena bijelog luka, sitno nasjeckana

  • 40 g neslanog putera

  • 40 g brašna

  • 50 g rendanog kačkavalja

  • tjestenina za lazanje

  • so i biber po ukusu


Recept za lazanje sa ćuretinom i prokeljom:


Kako biste napravili ove lazanje, zagrijte rernu na 200 stepeni C. Na laganoj vatri pržite luk i bijeli luk, dok ne omekša. Poslije nekoliko minuta dodajte prokelj i slaninu i pržite ih 5 minuta. Zatim dodajte ćureće meso, žalfiju i paradajz pire i krčkajte dok ne porumene. Stavite sve na stranu.


Napravite bešamel sos tako što ćete da otopite puter, a zatim polako dodajte brašno. Dobićete konzistenciju poput paste. Polako sipajte mlijeko, miješajući na vatri drvenom kašikom. Na kraju bi trebalo da dobijete kremasti sos. Na kraju dodajte sir i sitno sjeckani bijeli luk. Začinite po ukusu.

Ređajte tijesto za lazanje, mješavinu ćurećeg mesa pa sos. Završite sosom i dodajte preostali fil, pospite kačkavaljem i biberom. Pecite 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

BONUS VIDEO: