Potrebno za špageta sa tunjevinom:

250 g špageta,

1 konzerva tunjevine,

1 konzerva paradajz pelata (ili šolja soka od paradajza, ili nekoliko svježih paradajza, u zavisnosti od sezone i onoga što imate kod kuće),

2-3 čena bijelog luka,

nekoliko listova bosiljka ili ruzmarina,

so, biber i tucana ljuta paprika po ukusu.

Priprema špageta sa tunjevinom:

Dok se grije voda za tjesteninu i dok se tijesto ne skuva, u šerpu stavite malo ulja iz konzerve ribe i bijeli luk u komadu.

Ako koristite tunjevinu u salamuri, a ne u ulju, onda sipajte malo ulja u šerpu (maslinovog po mogućnosti). Kratko i na tihoj vatri ostavite da se bijeli luk malo zapeče, u stvari više zagreje i da zamiriši.

Na zagrejano ulje izručite ribu iz konzerve. Kratko propržite, ali vodite računa da ne bude na jakoj vatri jer će jako prskati.

U proprženu ribu dodajte paradajz. Sve posolite, pobiberite, dodajte bosiljak ili ruzmarin ili neke druge začine po želji. Poklopite i ostavite da se krčka dok se tijesto ne skuva.

Skuvano tijesto prelijte sosom, promješajte i poslužite odmah.

Po želji u tanjiru možete posuti parmezanom ili nekim drugim tvrdim sirom.

BONUS VIDEO: