Bakin kolač napravljen po čuvenom receptu iz Jugoslavije starom više od 50 godina, sigurni smo, oduševiće vaše najmilije! Idealna je poslastica za porodično okupljanje, pravi se nevjerovatno brzo, a može se kombinovati uz razne kremove, prelive, džemove, ali i sladoled.
Provjereno dobar recept za bakin kolač koji se čuva od zaborava decenijama obavezno zabilježite!Potrebno je:4 jaja

200 g šećera

200 ml jogurta

1 vanilin šećer

450 g brašna

200 ml ulja

1 prašak za pecivo

Priprema:

Razdvojte bjelanca od žumanca, potom od bjelanaca i šećera čvrsto umutite šne. Zatim smanjite brzinu na mikseru, lagano mutite i dodajte jedno po jedno žumance. Kada se smjesa sjedini, sipajte u nju vanilin šećer, po postepeno jugurt, brašno i ulje.

Mutite sve lagano dok se ne dobije glatka smjesa, piše stil.kurir.rs.

Prije pečenja, aparat za bakin kolač dobro zagrijte i potom pecite. Možete ga jesti uz džem, krem, med, šlag - pustite mašti na volju kada je dekoracija u pitanju.

BONUS VIDEO: