Ovo su sastojci za recept za pravljenje seljačke sarme:


- 300 ml kuvanog paradajza
- veća glava kiselog kupusa
- lovorov list
- dimljena slanina
- 6 čena bijelog luka
- 1 kg mljevenog miješanog mesa (govedina/svinjetina)
- 3 glavice crnog luka
- meso po želji (vrat, rebra)
- so i biber
- domaća mast
- suva paprika
- šolja riže

Priprema:


1. Propržite luk i bijeli luk, pa dodajte mljeveno meso. Dodajte začine i so po ukusu. Kada se sve lepo proprži, dodajte opranu rižu pa uzmite kupus i uvijte sarmu.

2. Uklonite korjen sa svakog lista da biste ga lakše umotali. Kada ih umotate, stavite u duboku tepsiju gde ste na dnu namazali masnoću.

3. Redati slaninu i suvo meso, dodati lovorov list po želji. Sipajte paradajz, pa dolijte vode da se sarme natopi. Kuvati oko 2 sata, obavezno na laganoj vatri.

4. Na kraju na masti možete propržiti po kašiku brašna i aleve paprike, a pred kraj kuvanja, dok se još krčka, prelijte sosom. Dobićete odličan preliv za sarmu.

BONUS VIDEO: