Ovaj recept je savršen za sve koji poste ili žele laganiji obrok.
Sastojci:
- 4 krompira
- 2 mrkve
- 1 tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 200 g pečurki
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 200 ml sojinog mlijeka (ili posnog biljnog mlijeka)
- so, biber, suvi začin po ukusu
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Krompir, mrkvu i tikvicu oljuštiti i isjeći na tanke kolutove. Luk isjeći sitno i propržiti na ulju, dodati pečurke i kratko dinstati.
U podmazanu vatrostalnu posudu redati slojeve: krompir, mrkva, tikvica, pa preko dinstane pečurke.
Ponoviti postupak dok se ne utroše svi sastojci.
U posebnoj posudi napraviti preliv: brašno razmutiti u malo vode, dodati sojino mlijeko i začine.
Preliti preko musake i peći u rerni na 200°C oko 40 minuta, dok ne porumeni.
Poslužiti toplo, posuto svježim peršunom.
(Pink)