Ovaj recept je savršen za sve koji poste ili žele laganiji obrok.

Sastojci:

- 4 krompira

- 2 mrkve

- 1 tikvica

- 1 glavica crnog luka

- 200 g pečurki

- 2 kašike ulja

- 1 kašika brašna

- 200 ml sojinog mlijeka (ili posnog biljnog mlijeka)

- so, biber, suvi začin po ukusu

- peršun za dekoraciju

Priprema:

Krompir, mrkvu i tikvicu oljuštiti i isjeći na tanke kolutove. Luk isjeći sitno i propržiti na ulju, dodati pečurke i kratko dinstati.

U podmazanu vatrostalnu posudu redati slojeve: krompir, mrkva, tikvica, pa preko dinstane pečurke.

Ponoviti postupak dok se ne utroše svi sastojci.

U posebnoj posudi napraviti preliv: brašno razmutiti u malo vode, dodati sojino mlijeko i začine.

Preliti preko musake i peći u rerni na 200°C oko 40 minuta, dok ne porumeni.

Poslužiti toplo, posuto svježim peršunom.

(Pink)