Ukoliko ne znate šta danas napraviti za ručak predlažemo vam đuveč s pečurkama.

Sastojci:


  • 500 g šampinjona

  • 150 g mariniranih pečuraka

  • 2 glavice crvenog luka

  • 2 čena bijelog luka

  • 1 veća paprika babura

  • 1 veći paradajz

  • 130 g pirinča

  • 2 kašike margarina

  • 1 kašika sjeckanog peršuna

  • 1 kašičica mljevene paprike

  • mješavina začina, biber

  • malo ulja


Priprema:

  1. Šampinjone oprati i isjeći na četvrtine, papriku baburu i paradajz očistiti i isjeći na kockice, a crveni i bijeli luk što sitnije isjeckati.

  2. Pirinač napola obariti u slanoj vodi pa ga ocijediti od suvišne tečnosti.

  3. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, dodati papriku baburu, šampinjone i kratko propržiti.

  4. Potom dodati polubareni pirinač i paradajz pa dinstanti uz povremeno dolivanje vode po potrebi.

  5. Kada pirinač omekša, dodati mljevenu papriku, sjeckani peršun i začine po ukusu.

  6. Na kraju dodati margarin i polako promiješati.


BONUS VIDEO:

;t=6s