Ovo je naša današnja preporuka.
Sastojci:
1 kg krompira
60 ml ulja
so
biber
3 kašike palente
½ kašičice slatke paprike
2 češnja bijelog luka, nasjeckana ili protisnuta
Priprema:
Krompir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.
Kriške krompira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i pobibierite te još jednom izmiješajte.
Nasjeckajte (ili protisnite) luk pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krompiru i ponovo dobro promiješajte.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a rernu zagrijte na 250 stepeni.
Krompir rasporedite u tepsiju. Najbolje da slažete jedan po jedan krmpir kako se ne bi dodirivali.
Pecite 20 minuta ili dok ne porumene.
Poslužite vruće uz umak po izboru.