Ovo je naša današnja preporuka.

Sastojci:


1 kg krompira

60 ml ulja

so

biber

3 kašike palente

½ kašičice slatke paprike

2 češnja bijelog luka, nasjeckana ili protisnuta

Priprema:


Krompir ogulite, operite, prosušite i narežite na kriške.

Kriške krompira polijte uljem i rukama dobro izmiješajte. Posolite i pobibierite te još jednom izmiješajte.

Nasjeckajte (ili protisnite) luk pa ga sjedinite s palentom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte, zatim pospite po krompiru i ponovo dobro promiješajte.

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, a rernu zagrijte na 250 stepeni.

Krompir rasporedite u tepsiju. Najbolje da slažete jedan po jedan krmpir kako se ne bi dodirivali.

Pecite 20 minuta ili dok ne porumene.

Poslužite vruće uz umak po izboru.