Njihova priprema ne oduzima puno vremena, a rezultat je neodoljiv!
Vrijeme pripreme:
oko 45 minuta (sa hlađenjem tijesta)
Sastojci:
2 jajeta
250 ml jogurta
100 g svježeg sira
100 g kačkavalja (narendanog)
100 g šunke (sitno sjeckane)
450 g brašna
10 g praška za pecivo
1 kašičica soli
Priprema:
Umutiti jaja, pa dodati jogurt i dobro sjediniti.
U smjesu umiješati svježi sir, sitno sjeckanu šunku i izrendan kačkavalj.
Posebno pomješati brašno sa solju i praškom za pecivo, pa sve dodati u smjesu.
Zamjesiti mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.
Tijesto razvući na debljinu od oko 1 cm, pa sjeći tanke trakice.
Štapiće pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Savjet plus: Umjesto prženja, štapići se mogu peći i u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta - biće jednako hrskavi, ali laganiji.