Njihova priprema ne oduzima puno vremena, a rezultat je neodoljiv!

Vrijeme pripreme:


oko 45 minuta (sa hlađenjem tijesta)

Sastojci:


2 jajeta

250 ml jogurta

100 g svježeg sira

100 g kačkavalja (narendanog)

100 g šunke (sitno sjeckane)

450 g brašna

10 g praška za pecivo

1 kašičica soli

Priprema:


Umutiti jaja, pa dodati jogurt i dobro sjediniti.

U smjesu umiješati svježi sir, sitno sjeckanu šunku i izrendan kačkavalj.

Posebno pomješati brašno sa solju i praškom za pecivo, pa sve dodati u smjesu.

Zamjesiti mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke. Zamotati ga u prozirnu foliju i ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

Tijesto razvući na debljinu od oko 1 cm, pa sjeći tanke trakice.

Štapiće pržiti na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Savjet plus: Umjesto prženja, štapići se mogu peći i u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta - biće jednako hrskavi, ali laganiji.