Sastojci:

200 g palente

800 ml vode

1 kašičica soli

20 g maslaca

prstohvat muskatnog oraščića

200 - 250 g paradajz sosa

40 - 50 g parmezana

125 g mocarele

suvo meso –pečenica po želji

Priprema:

U posudu sipajte vodu, dodajte so, maslac i prstohvat muskatnog oraščića. Zagrijavajte do ključanja. Polako sipajte palentu i skuvajte na umjerenoj temperaturi. Sklonite sa vatre i ostavite smjesu desetak minuta da se prohladi, povremeno miješajući.

Na papir za pečenje stavite polovinu smjese i urolajte u rolat uz pomoć papira. Prebacite u frižider na najmanje sat vremena. Na isti način napravite još jedan rolat. Kada se rolati ohlade i stegnu, isijecite ih na komade debljine oko dva cm.

Slažite ih u puterom podmazan pekač.

Preko poređanih komada rasporedite paradajz sos i pospite rendanim parmezanom. Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 15 minuta. Nakon toga izvadite pekač, dodajte mocarelu i malo pečenice po želji, pa vratite u rernu još pet minuta da se sir otopi.