Sezona roštilja možda se bliži kraju, ali to ne znači da treba da zaboravimo na pljeskavice ili burgere. Bilo da ih pripremate na žaru ili u tiganju, jedna greška može upropastiti sve – suvo meso.
Ni najfiniji sosovi ne mogu sakriti gumenu teksturu kada fali sočnost. Ipak, postoji trik koji mijenja sve: umjesto sitno sjeckanog luka, u smjesu ubacite rendanu jabuku.
Zašto jabuka?
Svježa jabuka dodaje mesu vlagu i sprječava da se tokom pečenja isuši, a pritom unosi blagu slatkoću i osvježavajuću notu. Njena blaga kiselost odlično se slaže sa jačim ukusima poput istopljenog sira, karamelizovanog luka i sočnog mesa. Rezultat je burger koji je mekan, aromatičan i neodoljivo sočan.
Kako pripremiti smjesu?
Za savršenu pljeskavicu pomiješajte:
- mljeveno goveđe i svinjsko meso,
- jednu rendanu jabuku (nema potrebe da se ljušti, samo uklonite sjemenke),
- kašičicu senfa,
- prstohvat soli i bibera.
Sve dobro sjedinite, oblikujte pljeskavice i pecite ih na roštilju ili u tiganju dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu, piše 24sata.