Spoj špinata, kremaste pavlake i topljenog sira daje savršen balans ukusa, dok šunka unosi sočnost i aromu.
Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za nedjeljni ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude.
A spoj ukusa je provjeren i mnogima omiljen.
Vrijeme pripreme:
20 minuta + 40 minuta pečenje
Sastojci:
250–300 g bejbi-špinata ili običnog špinata
1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
150 ml mlijeka
3 jajeta
1 kašičica suvog začina
1 kašika brašna
11–12 kanelona
250 g trapista ili sira po izboru
šunka (po želji u listovima)
čeri paradajz, može i običan paradajz
250 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, zatim dodajte bijeli luk i dinstajte dok ne omekša.
Špinat usitnite u blenderu i dodajte u luk. Kratko propržite sve zajedno (oko 1–2 minuta), pa sklonite sa vatre.
U posebnoj posudi sjedinite mlijeko, jaja, suvi začin i brašno. Umutite dok ne nestanu grudvice, pa dodajte u smjesu sa špinatom i dobro promješajte.
Sve prelijte u podmazan pekač kao osnovu jela.
Trapist isjecite na štapiće dužine kanelona.
Na svaku šnit šunke stavite štapić sira, urolajte i stavite u kanelone.
Kanelone poređajte preko pripremljenog sloja špinata.
Dodajte parčiće čeri paradajza i prelijte pavlakom za kuvanje.
Ostatak trapista izrendajte i pospite po vrhu.
Pecite u rerni zagrijanoj na 210 stepeni oko 35 - 40 minuta, dok ne porumeni.