Spoj špinata, kremaste pavlake i topljenog sira daje savršen balans ukusa, dok šunka unosi sočnost i aromu.

Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za nedjeljni ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude.

A spoj ukusa je provjeren i mnogima omiljen.

Vrijeme pripreme:


20 minuta + 40 minuta pečenje

Sastojci:
250–300 g bejbi-špinata ili običnog špinata

1 glavica crnog luka

3 čena bijelog luka

150 ml mlijeka

3 jajeta

1 kašičica suvog začina

1 kašika brašna

11–12 kanelona

250 g trapista ili sira po izboru

šunka (po želji u listovima)

čeri paradajz, može i običan paradajz

250 ml neutralne pavlake za kuvanje

Priprema:


Na malo ulja propržite sitno sjeckani crni luk, zatim dodajte bijeli luk i dinstajte dok ne omekša.

Špinat usitnite u blenderu i dodajte u luk. Kratko propržite sve zajedno (oko 1–2 minuta), pa sklonite sa vatre.

U posebnoj posudi sjedinite mlijeko, jaja, suvi začin i brašno. Umutite dok ne nestanu grudvice, pa dodajte u smjesu sa špinatom i dobro promješajte.

Sve prelijte u podmazan pekač kao osnovu jela.

Trapist isjecite na štapiće dužine kanelona.

Na svaku šnit šunke stavite štapić sira, urolajte i stavite u kanelone.

Kanelone poređajte preko pripremljenog sloja špinata.

Dodajte parčiće čeri paradajza i prelijte pavlakom za kuvanje.

Ostatak trapista izrendajte i pospite po vrhu.

Pecite u rerni zagrijanoj na 210 stepeni oko 35 - 40 minuta, dok ne porumeni.