Sastojci

1 dl jogurta

0,5 dl ulja

2 kašike krem sira

2 kašike kisele pavlake

1 kašičica soli

1 kesica praška za pecivo

po potrebi brašna (oko 400-500 g)

Fil:

Pileća prsa, gauda, kečap i šampinjoni ili masline i origano

Premaz:

1 jaje

Priprema:

Od svih sastojaka zamijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi za ruke.

Ostaviti ga 15 minuta dok pripremite fil.

Rernu uključiti na 200 stepeni i zagrijati.

Za fil sitno isjeckati ili narendati sve sastojke.

Na pobrašnjenoj podlozi razviti tijesto debljine 0, 5 cm i vaditi krugove.

Premazati ih kečapom, posuti filom i origanom i viljuškom pritisnuti ivice da se spoje.

Složiti u pleh i premazati umućenim jajetom.

Peći na 200 stepeni dok ne porumene.