Slatko-kisele goveđe ćuftice se brzo prave, kao prilog napravite pirinač, pire krompir ili tjesteninu.

Sastojci:



  • 450 g mljevenog goveđeg mesa

  • 240 g prezli

  • 1 glavica crnog luka, isjeckana

  • 1 jaje

  • so i biber po ukusu

  • Za slatko-kiseli sos:

  • 240 g smeđeg šećera

  • 240 ml vode

  • 120 g kečapa

  • 120 ml jabukovog sirćeta

  • 2 kašike soja sosa

  • 2 kašike kukuruznog skroba





Serviranje i podgrevanje:

Ćufte je najbolje odmah servirati. Dodajte malo svježeg peršuna preko svake porcije. Ako treba da podgrijete ostatke ubacite ćufte i pirinač u tiganj sa malo pilećeg bujona. Zagrijte na srednjoj vatri, dodajući čorbu.





Recept za slatkokisele goveđe ćuftice:


Kako biste napravili ćufte, prvo pomiješajte govedinu, prezle, luk, jaje, so i biber u velikoj posudi dok se dobro ne sjedine. Oblikujte smjesu u kuglice prečnika 4 cm. Pržite ćufte u velikom tiganju na srednjoj vatri dok ravnomerno ne porumene.

Zatim napravite sos tako što ćete da pomešate smeđi šećer, vodu, kečap, sirće, soja sos i kukuruzni skrob u srednjoj posudi dok ne postane glatko.

Prelijte sos preko ćufti. Smanjite vatru na nisku temperaturu i krčkajte dok se sos ne zgusne, 3 do 5 minuta. Servirajte toplo i uživajte.

(Stvar ukusa)