Sastojci:
beze kora:
9 bjelanaca
250 g šećera
1 velika kašika jabukovog sirćeta
krema:
9 žumanaca
4 kašike šećera
4 kašike oštrog brašna
250 ml mlijeka
2 vanilin šećera
250 g margarina
400 ml slatke pavlake za šlag
oko 0,5 kg jagoda
Priprema:
Odvojimo bjelance od žumanaca. Od bjelanaca umutimo čvrst snijeg dodajući šećer i sirće i pečemo koru na tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 150 dok ne poprimi žućkastu boju. Kada je pečena kora, ohladimo je, uklonimo papir za pečenje te je prerežemo na tri jednaka dijela po dužini.
Za to vrijeme pripremimo kremu tako što žumance pjenasto razmutimo sa šećerom, dodamo brašno, mlijeko i vanilin šećer. Zatim lagano kuvamo dok se ne zgusne, te ostavimo da se ohladi. U ohlađenu kremu dodamo pjenasto umućen margarin. U posebnoj posudi umutimo slatku pavlaku.
Tortu slažemo sljedećim redom: bijela kora, krema, jagode isječene na kolutiće, šlag - postupak ponovimo još dva puta. Pripremljenu tortu stavimo u frižider da se stisne, a poslužujemo je hladnu.