Piletina pripremljena na ovaj način je sočna, prosto se topi u ustima. Ako volite šampinjone predlažemo vam da probate ovu kombinaciju.

Sastojci:



  • 1 pileći file (oko 500 gr),

  • 400 gr šampinjona,

  • I čaša kisele pavlake (180 gr),

  • 200 ml pavlake za kuvanje,

  • 1 jaje,

  • 1 kesica krem supa od pečurki,

  • so po ukusu,

  • 150 gr trapista.


Priprema:


Piletinu isjecite na šnicle. Na radnu površinu (dasku) postavite prijanjajuću foliju. Preko nje stavite jednu šniclu i preklopite je folijom. Čekićem za meso je malo istanjite.

Nemojte jako udarati, meso ne treba da se providi.

Dakle, šnicle istanjite, pa ih uvaljajte u prah od krem supe od pečurki.

Na dno posude u kojoj će se peći rasporedite kockice maslaca. Ako ga nemate i ulje će poslužiti.Šampinjone očistite i isjecite na šnite, pa ih rasporedite preko piletine.

Pavlaku, neutralnu pavlaku i jaje umutite. Ako vam je ostalo praha od krem supe i njega ubacite u preliv. Po želji posolite

Rernu zagrijte na 200 C pa ubacite piletinu da se peče oko 45 minuta.

Pet minuta pred kraj narendajte kačkavalj. Umjesto kačkavalja možete poslagati mocarelu ili posuti začinsko bilje. .

Sačakajte da se  prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu i čašu bijelog vina.

Kada probate ovo jelo prosto ćete uživati, a toliko je lako za pripremu da ćete se osjećati kao pravi šef.

Prijatno!