Ako mu dodamo neki dodatni sastojak, to može biti pun pogodak.

Zato je recept za hljeb sa maslinama jedinstven i neprikosnoven.

Sastojci za hljeb sa maslinama:


  • 500 g glatkog brašna

  • 2 kašičice soli

  • 1 kesica suvog kvasca

  • 350 ml tople vode

  • nekoliko maslina, po želji mogu biti i zelene i crne

  • malo kačkavalja po izboru


Priprema hljeba sa maslinama:

U činiju pomiješajte brašno i so, pa im dodajte toplu vodu i suvi kvasac.

Polako promiješajte pa ostavite sa strane oko 10 minuta, da se kvasac aktivira.

Poslije toga, lagano promiješajte i vlažnim rukama oblikujte tijesto, prekrijte oblikovano tijesto i ostavite oko pola sata da naraste. Za to vrijeme, upalite rernu da se grije i isijecite masline na komadiće, kao i kačkavalj.

Tijesto na radnoj površini razvucite, poravnajte i pospite masline i kačkavalj. Formirajte hljeb u željeni oblik i stavite ga u tepsiju, pa pecite 15 minuta na 200 stepeni poklopljeno, pa poslije toga sklonite poklopac i pecite još 35 minuta na 180 stepeni, sve dok hljeb ne dobije zlatnu boju, prenosi Ona.rs.