Ako mu dodamo neki dodatni sastojak, to može biti pun pogodak.
Zato je recept za hljeb sa maslinama jedinstven i neprikosnoven.
Sastojci za hljeb sa maslinama:
- 500 g glatkog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kesica suvog kvasca
- 350 ml tople vode
- nekoliko maslina, po želji mogu biti i zelene i crne
- malo kačkavalja po izboru
Priprema hljeba sa maslinama:
U činiju pomiješajte brašno i so, pa im dodajte toplu vodu i suvi kvasac.
Polako promiješajte pa ostavite sa strane oko 10 minuta, da se kvasac aktivira.
Poslije toga, lagano promiješajte i vlažnim rukama oblikujte tijesto, prekrijte oblikovano tijesto i ostavite oko pola sata da naraste. Za to vrijeme, upalite rernu da se grije i isijecite masline na komadiće, kao i kačkavalj.
Tijesto na radnoj površini razvucite, poravnajte i pospite masline i kačkavalj. Formirajte hljeb u željeni oblik i stavite ga u tepsiju, pa pecite 15 minuta na 200 stepeni poklopljeno, pa poslije toga sklonite poklopac i pecite još 35 minuta na 180 stepeni, sve dok hljeb ne dobije zlatnu boju, prenosi Ona.rs.