500g šarenog pasulja
3 mrkva
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika
4 čena bijelog luka
paradajz opciono, po ukusu
3 kašike maslinovog ulja
pola kašičice šećera
1 šolja tople vode
šaka peršuna
so i biber
svež limun

Priprema

Potopite pasulj u vodi veče prije pripreme. Ujutru procijedite pasulj i kuvajte ga dok ne omekša. U velikoj šerpi zagrijte maslinovo ulje i dodajte isjeckanu šargarepu. Ostavite da se dinsta nekoliko minuta, a potom dodajte luk i papriku. Krčkajte sve zajedno oko pet minuta. Dodajte paradajz, bijeli luk i šolju tople vode. Začinite po ukusu. Nakon što pasulj proključa, ostavite da se kuva još desetak minuta. Sada ovoj smjesi sa povrćem dodajte skuvan pasulj. Pokrijte šerpu poklopcem, ali napola i ostavite ovaj secijalitet da se krčka oko pola sata.