Sastojci:



  • 700 g tikvica, isjeckanih

  • 1/2 kašičice soli

  • 4 jajeta, lagano umućena

  • 240 g brašna

  • 1 prašak za pecivo

  • 120 g sitno sjeckanog luka

  • 120 g putera, rastopljenog

  • 120 g isjeckanog kačkavalja

  • 120 g rendanog parmezana

  • 1 kašičica sjeckanog svežeg ruzmarina

  • 1 kašičica sjeckanog peršuna

  • 1/2 kašičice mljevenog crnog bibera





Šta možete da stavite umjesto tikvica?

Umjesto tikvica ubacite po 1/2 ​​crvene, žute i narandžaste sjeckane paprike, šaku svježeg spanaća, 2 kašike svježeg bosiljka, 2-3 kašike svježeg peršuna, 180 g čeri paradajza narezanog na četvrtine, proprženu 1/2 crvenog luka i dva velika čena bijelog luka prženog na malo ulja.





Recept za jednostavnu pitu sa tikvicama:


Kako biste napravili ovu pitu, prvo stavite isjeckane tikvice u posudu i pospite ih sa 1/2 kašičice soli, pa ostavite da odstoje 15 minuta. Prebacite u čistu kuhinjsku krpu i iscijedite višak tečnosti u sudoperu. Zagrijte rernu na 175 stepeni C.

Podmažite okruglu tepsiju za pitu. U velikoj činiji pomiješajte tikvice, jaja, brašno, prašak za pecivo, luk, rastopljeni puter, kačkavalj, parmezan, ruzmarin, peršun i biber, pa dobro promiješajte.

Rasporedite smjesu u pripremljenu tepsiju. Pecite u zagrijanoj rerni dok ne porumeni i nož ubačen u sredinu ne bude čist, oko 45 minuta. Servirajte i uživajte, prenosi Stvar ukusa.

BONUS VIDEO: