Uvijek dobro dođe još jedan recept za pripremu tjestenine. Za ovu s cveklom najprije skuhajte ili koristite već kuhanu cveklu i narežite na komade.

Sastojci:


500 grama kuhane cvkele

100 grama badema (oljuštenih i blanširanih u listićima)

10 grama bosiljka (puna šaka)

50 grama parmezana

50 ml maslinova ulja

500 grama tjestenine (fuži)

15 ml maslinova ulja

biber i so

začinsko bilje

Priprema:


U multipraktik stavite cveklu, bademe, bosiljak, bijeli luk, parmezan i malo maslinovog ulja.

Usitnite, posolite i dodajte još maslinovog ulja dok ne dobijete glatku teksturu.

Čuvajte pesto u tegli u frižideru. Nakon toga skuhajte tjesteninu al dente i obavezno sačuvajte malo vode od kuhanja.

U tepsiji zagrijte pesto s malo te vode da dobijete umak.

Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i po želji začinite s maslinovim uljem, začinskim biljem i malo čilija.

Ovo jelo je savršena kombinacija zemljanih i orašastih ukusa, idealno za brzi ručak ili laganu večeru, prenose "24Sata".