Trik za prženu svinjetinu je u tome da komade svinjskog stomaka isječete, uvaljate u brašno i zatim pre prženja ubacite u kiselu vodu. Tek nakon potapanja u kiselu vodu počnite da ih pržite. Biće savršeno mekani.


Sastojci:



  • 1 kg svinjskog stomaka, paufleka

  • 200 ml kisele vode

  • 250 g brašna

  • 2 luka

  • 4 čena bijelog luka

  • 15 g đumbira

  • 5 g soli

  • 4 g paprike u prahu

  • 30 ml sojinog sosa

  • 20 g kečapa

  • 5 g crnog bibera u zrnu

  • 400 ml vode


Za salatu:

  • 1 žuta paprika

  • 15 g peršuna

  • 20 ml limunovog soka

  • 15 ml ulja

  • 2 g soli

  • 1 crveni luk

  • 500 ml tople vode





Recept za prženu svinjetinu:


Da biste napravili ovu mekanu svinjetinu, prvo je isecite na komade. U jednu činiju sipajte brašno, a u širu čašu sipajte kiselu vodu. Zagrijte tiganj sa uljem. Svaki komad svinjetine uvaljajte u brašno pa ubacite u čašu vode. Prebacite na tiganj i pržite. Prebacite meso na tanjir.

Isjeckajte dva luka na trake i počnite da ga pržite u tiganju u kome ste pržili meso. Potom sitno iseckajte bijeli luk i ubacite i njega u tiganj da se prži, mješajući. Vratite meso u tiganj sa lukom i promiješajte. Isjeckajte đumbir, i dodajte mesu. Sipajte papriku, sojin sos, kečap i zrna bibera. Mješajte dok se krčka. Dolijte 400 ml vode i kuvajte poklopljeno 40 minuta.

Napravite salatu tako što ćete isjeckati papriku i peršun. Iscijedite limun i sve zajedno sipajte u činiju. Dodajte ulje i so. Isjeckajte crveni luk, ubacite ga u cediljku i prelijte sa 500 ml tople vode. Ostavite da se natapa 15 minuta pa ga dodajte u salatu. Promiješajte sve zajedno.

BONUS VIDEO: