Sastojci:



  • 1 kašika maslinovog ulja

  • 1 kašika putera

  • 3 čena bijelog luka sitno isjeckana

  • 1 paradajz isječen na kockice sa sokom

  • 2 kašike paradajz paste

  • 60 ml pilećeg bujona ili bijelog vina

  • 1/4 kašičice mešavine suvih začina

  • 450 g nekuvanih krompirovih njoka

  • 120 g isjeckane mocarele

  • 120 g rendanog parmezana

  • šaka svježeg bosiljka isjeckanog

  • so i biber po ukusu


Recept za njoke:


Kako biste napravili njoke, stavite ulje i puter u dubok tiganj na srednjoj vatri. Kada se zagrije, dodajte bijeli luk i pržite 30 sekundi. Dodajte paradajz isječen na kockice, paradajz pastu, pileći bujon i mašavinu suvih začina, pa promješajte.


Umiješajte njoke. Pustite da se kuvaju 5-7 minuta, često mješajući. Sos će se zgusnuti. Isprobajte njoke, a ako su kuvane, umiješajte mocarelu, parmezan i bosiljak, dok se sirevi ne istope. Začinite solju i biberom po potrebi i odmah servirajte. Uživajte, prenosi Stvar ukusa.

BONUS VIDEO: