Sastojci:



  • 4 polovine pilećeg filea

  • so i bibera po ukusu

  • 2 velika jajeta

  • 240 g prezli, ili više po potrebi

  • 180 g rendanog parmezana

  • 2 kašike brašna

  • 120 ml maslinovog ulja za prženje

  • 120 g paradajz sosa

  • 60 g mocarele, isječene na male kockice

  • 60 g sjeckanog svježeg bosiljka

  • 120 g rendanog kačkavalja

  • 2 kašičice maslinovog ulja





Zašto je korisno da jedete bosiljak?

Bosiljak je bogat vitaminima K, C i A i kalicjum, kalijumom, gvožđem i magnezijumom.
Jelima daje savršenu aromu, može da se koristi svjež ili sušen. Ima antiupalna svojstva.





Recept za piletinu zapečenu sa parmezanom:


Kako biste pripremili piletinu na ovaj način, prvo zagrijte rernu na 230 stepeni C. Stavite pileći file u kesu koja se zaptiva, na ravnu površinu. Čvrsto istucite piletinu čekićem za meso na debljinu od 5 cm. Zatim je dobro začinite solju i biberom. Pospite brašno preko filea, ravnomjerno premazujući obe strane. U plitkoj činiji umutite jaja i ostavite na stranu.

Pomiješajte prezle i polovinu parmezana u posebnoj posudi, ostavite sa strane. Meso posuto brašnom umočite u razmućena jaja. Prebacite ga u mješavinu prezla i pospite sa obe strane. Ostavite piletinu da odstoji 10 do 15 minuta. Zagrijte ulje u tiganju na jakoj vatri i pržite piletinu u zagrijanom ulju do zlatne boje, oko 2 minuta po strani.

Prebacite piletinu u posudu za pečenje. Svaki file prelijte sa 2 kašike paradajz sosa, komadićima mocarele, svježeg bosiljka i kačkavalja. Odozgo pospite preostalim parmezanom i pokapajte sa malo maslinovog ulja. Pecite u zagrijanoj rerni dok sir ne porumeni, 15 do 20 minuta, prenosi Stvar ukusa.

BONUS VIDEO: