Sastojci:
230 g crne čokolade

160 g belog šećera

150 g putera
70 g neprženog kikirikija
30 g badema
20 ml ruma
10 g instant kafe
4 jaja

Priprema:

Zagrijte rernu na 160 stepeni Celzijusa. Pleh za torte prečnika 20 centimetara dobro namastite i ostavite sa strane.

Otopite crnu čokoladu i kockice putera na pari. Miješajte smješu na pari dok se ne istopi i poveže.

Kikiriki i badem sameljite u fini prah u dobrom blenderu ili sjeckalici za povrće. Pazite da ih ne mešate predugo ili će se pretvoriti u ljepljivu smjesu.

Odvojite žumanca od bjelanaca. Umutiti žumanca i šećer u glatku smjesu. Dodajte mljeveni kikiriki i bademe, instant kafu i rum. Ohlađenu otopljenu čokoladu umiješajte u smjesu na bazi jaja.

Umutite bjelanca u čvrst sneg i ručno ih umješajte u ostatak smjese. Smjesu prebacite u pripremljen pleh i sve zajedno pecite u zagrijanoj rerni oko 35 do 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je smjesa kuvana prije nego što je izvadite iz rerne.

Kolač ohladite i pospite sa malo šećera u prahu i/ili kakao praha.

BONUS VIDEO: