Sastojci:
230 g crne čokolade
160 g belog šećera
150 g putera
70 g neprženog kikirikija
30 g badema
20 ml ruma
10 g instant kafe
4 jaja
Priprema:
Zagrijte rernu na 160 stepeni Celzijusa. Pleh za torte prečnika 20 centimetara dobro namastite i ostavite sa strane.
Otopite crnu čokoladu i kockice putera na pari. Miješajte smješu na pari dok se ne istopi i poveže.
Kikiriki i badem sameljite u fini prah u dobrom blenderu ili sjeckalici za povrće. Pazite da ih ne mešate predugo ili će se pretvoriti u ljepljivu smjesu.
Odvojite žumanca od bjelanaca. Umutiti žumanca i šećer u glatku smjesu. Dodajte mljeveni kikiriki i bademe, instant kafu i rum. Ohlađenu otopljenu čokoladu umiješajte u smjesu na bazi jaja.
Umutite bjelanca u čvrst sneg i ručno ih umješajte u ostatak smjese. Smjesu prebacite u pripremljen pleh i sve zajedno pecite u zagrijanoj rerni oko 35 do 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je smjesa kuvana prije nego što je izvadite iz rerne.
Kolač ohladite i pospite sa malo šećera u prahu i/ili kakao praha.
BONUS VIDEO: