Sastojci


300 g kukuruzne tjestenine (može i neke druge)

1 srednja tikvica

400 g paradajz pelata

1 glavica crvenog ili ljubičastog luka

3 čena bijelog luka

suvi origano

suvi bosiljak

so

biber

1/2 kašičice šećera

3-4 kašike maslinovog ulja

Priprema


Kukuruznu tjesteninu skuvati prema uputstvu sa kesice.

Za vrijeme dok se tjestenina kuva na maslinovom ulju propržiti luk, dodati na kockice isjeckanu tikvicu, a potom i usitnjen paradajz pelat i sok, bosiljak, origano i so te kuvati nekoliko minuta. Pri kraju kuvanja (kada otprilike ispari polovina tekućine) dodati pola kašičice šećera (zbog kiselosti paradajza) i pasiran ili sitno sjeckan bijeli luk te još sve kuvati nekoliko minuta.

Sjediniti umak s tjesteninom, po potrebi dodati još maslinovog ulja i poslužiti uz neku salatu ili samo mladi luk.

Ukoliko ne pravite posnu varijantu, na kraju možete posuti ribanim parmezanom.

BONUS VIDEO: