Proja je idealan dodatak koji može da se jede umjesto hljeba uz punjene paprike, sarmu, ali i kao doručak ili večeru uz šolju jogurta i domaću pršutu.

Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta.

U nastavku vam predstavljamo recept za posnu proju, koju ćete, sigurni smo, spremati i van posta.

Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao mjeru za sve sastojke.

Sastojci:


3 šolje pšeničnog brašna

3 šolje kukuruznog brašna

2 šolje obične vode

1 šolja kisele vode

1 šolja ulja

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

Priprema:


U dubljoj posudi pomješajte sve suve sastojke, pa onda dodajte vodu, kiselu vodu i ulje.

Sve promiješajte žicom za mućenje ili varjačom.

Smjesu možete da izlijete u pleh obložen pek papirom, a možete i da stavite u kalupe za mafine.

Samo ćete prije toga podmazati kalupe uljem i brašnom ili da stavite papirne korpice.

Zagrijte rernu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta.

BONUS VIDEO: