Proja je idealan dodatak koji može da se jede umjesto hljeba uz punjene paprike, sarmu, ali i kao doručak ili večeru uz šolju jogurta i domaću pršutu.
Ipak, posna proja može da bude podjednako ukusna i sočna kao i njena mrsna varijanta.
U nastavku vam predstavljamo recept za posnu proju, koju ćete, sigurni smo, spremati i van posta.
Ono što je bitno jeste da jednu šolju koristite kao mjeru za sve sastojke.
Sastojci:
3 šolje pšeničnog brašna
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje obične vode
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
U dubljoj posudi pomješajte sve suve sastojke, pa onda dodajte vodu, kiselu vodu i ulje.
Sve promiješajte žicom za mućenje ili varjačom.
Smjesu možete da izlijete u pleh obložen pek papirom, a možete i da stavite u kalupe za mafine.
Samo ćete prije toga podmazati kalupe uljem i brašnom ili da stavite papirne korpice.
Zagrijte rernu na 200 stepeni, pa pecite oko 20 minuta.
BONUS VIDEO: