Za tijesto je potrebno:



  • 700 g običnog brašna

  • 250 g margarina

  • 1 vanilin šećer

  • 200 g šećera

  • 2 jaja

  • kora jednog limuna

  • prašak za pecivo


Za punjenje je potrebno:



  • 2 kg kiselih jabuka

  • 3 kašike šećera u prahu


Priprema:


Rernu zagrijte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamijesite mrvičasto tijesto. Onda ga podijelite na 2 dijela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umiješajte šećer i cimet. Umiješajte orahe, pa promiješajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka tijesta. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrijanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu, prenosi Trpeza.

BONUS VIDEO: