Sastojci:


4 pileća fileta

100 g svježeg spanaća

100 g feta sira, izmrvljenog

1 češanj bijelog luka, sitno isjeckan

So i biber po ukusu

Maslinovo ulje

Spanać

Priprema:


Fil: Prethodno zagrejte rernu na 200°C. U većoj šerpi, propržite spanać i bijeli luk na malo maslinovog ulja dok spanać ne uvene. Sklonite sa vatre i dodajte izmrvljeni feta sir. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

Pileći fileti: Na radnu površinu stavite pileće filete i blago ih istanjite tučkom za meso. Posolite i pobiberite svaki filet.

Priprema rolnica: Na svaki pileći filet stavite malo pripremljenog fila od spanaća i feta sira. Pažljivo zarolajte filete i pričvrstite čačkalicama da se ne otvore.

Pečenje: Stavite rolnice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 20-25 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena i zlatno smeđa.

Posluživanje: Poslužite pileće rolnice dok su tople uz sezonsku salatu ili prilog po želji, prenosi Stil.

BONUS VIDEO: