Sastojci:
4 pileća fileta
100 g svježeg spanaća
100 g feta sira, izmrvljenog
1 češanj bijelog luka, sitno isjeckan
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Spanać
Priprema:
Fil: Prethodno zagrejte rernu na 200°C. U većoj šerpi, propržite spanać i bijeli luk na malo maslinovog ulja dok spanać ne uvene. Sklonite sa vatre i dodajte izmrvljeni feta sir. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
Pileći fileti: Na radnu površinu stavite pileće filete i blago ih istanjite tučkom za meso. Posolite i pobiberite svaki filet.
Priprema rolnica: Na svaki pileći filet stavite malo pripremljenog fila od spanaća i feta sira. Pažljivo zarolajte filete i pričvrstite čačkalicama da se ne otvore.
Pečenje: Stavite rolnice na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni oko 20-25 minuta, dok piletina ne bude potpuno pečena i zlatno smeđa.
Posluživanje: Poslužite pileće rolnice dok su tople uz sezonsku salatu ili prilog po želji, prenosi Stil.
BONUS VIDEO: